Nagyon szeretem a kávét és minden édességet, amiben van. Ez a kedvenc cupcake receptem, és ez volt az első süti, amit gluténmentesen is elkészítettem. A krémet lehet vajkrémből vagy mascarpone-ból is készíteni, ki melyiket szereti jobban.
Tészta (12 db):
- 3 tojás
- 135 g cukor
- 160 g vaj
- 150 g liszt ( gluténmentesen 185 g rizsliszt)
- 1 tk sütőpor
- 1,5 ek instant kávé ( gluténmentesen pörkölt kávé)
- 1,5 ek víz
- Feloldom a kávét a meleg vízben.
- A cukrot kihabosítom a vajjal, majd egyenként mehetnek bele a tojások és jól elkeverem.
- Ezután hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet.
- Hozzáöntöm a kávét, és simára keverem.
- 175 fokon 20-25 perc alatt készre sütöm.
Vajkrém:
- 175 g vaj (szobahőmérsékletű)
- 350 g porcukor
- 1 ek instant kávé
- 1 ek víz
- Feloldom a kávét a meleg vízben.
- Habosra keverem a vajat a porcukorral és a kávéval.
Ha lágyabb krémet szeretnénk mehet bele pár csepp tej, ha pedig keményebbet, akkor díszítés előtt tegyük 15 percre hűtőbe.
Mascarpone krém:
- 260 g mascarpone
- 60 g porcukor
- 1 ek főzött kávé
- A mascarpone-t a porcukorral gépi habverővel kemény krémmé keverem. Óvatosan, mert hamar kicsapódhat!
- Kézzel elkeverem a kávét benne.
Ha teljesen kihűltek, akkor a krémet habzsákba töltöm, és tetszés szerinti díszítőcsővel díszítem a cupcake-et.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése