2018. július 23., hétfő

Kávés cupcake

Nagyon szeretem a kávét és minden édességet, amiben van. Ez a kedvenc cupcake receptem, és ez volt az első süti, amit gluténmentesen is elkészítettem. A krémet lehet vajkrémből vagy mascarpone-ból is készíteni, ki melyiket szereti jobban.

Tészta (12 db):

  • 3 tojás
  • 135 g cukor
  • 160 g vaj
  • 150 g liszt ( gluténmentesen 185 g rizsliszt)
  • 1 tk sütőpor
  • 1,5 ek instant kávé ( gluténmentesen pörkölt kávé)
  • 1,5 ek víz


  1.  Feloldom a kávét a meleg vízben.
  2. A cukrot kihabosítom a vajjal, majd egyenként mehetnek bele a tojások és jól elkeverem.
  3.  Ezután hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet.
  4. Hozzáöntöm a kávét, és simára keverem.
  5. 175 fokon 20-25 perc alatt készre sütöm.
Vajkrém:

  • 175 g vaj (szobahőmérsékletű)
  • 350 g porcukor
  • 1 ek instant kávé
  • 1 ek víz
  1. Feloldom a kávét a meleg vízben.
  2. Habosra keverem a vajat a porcukorral és a kávéval.
Ha lágyabb krémet szeretnénk mehet bele pár csepp tej, ha pedig keményebbet, akkor díszítés előtt tegyük 15 percre hűtőbe.

Mascarpone krém:
  • 260 g mascarpone
  • 60 g porcukor
  • 1 ek főzött kávé
  1. A mascarpone-t a porcukorral gépi habverővel kemény krémmé keverem. Óvatosan, mert hamar kicsapódhat!
  2. Kézzel elkeverem a kávét benne.



Ha teljesen kihűltek, akkor a krémet habzsákba töltöm, és tetszés szerinti díszítőcsővel díszítem a cupcake-et.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése