Piskóta:
- 20g vaj
- 3 tojás
- 20g étcsoki
- 50g cukor
- 40g liszt ( gluténmentesen 55g )
- 25g cukrozatlan kakaópor
- Fél csomag sütőpor
- 2 ek tej
- A vajat a csokival felolvasztom.
- A tojást szétválasztom, majd a fehérjét a cukorral felverem.
- A sárgáját összekeverem a vajjal és a csokival, majd mehet bele a liszt, a kakaó és a sütőpor.
- Óvatosan belekeverem a fehérjét , és a tejet, majd tortaformába öntöm (22 cm ) és 175 fokon kb 20 perc alatt megsütöm.
- 300g áfonya
- 150g cukor
- 2 dl víz
- 4 dl habtejszín
- 1 cs. Vaníliás pudingpor
- 100g darált mák
- 2 kk. Zselatin + 4 ek. Víz
- Az áfonyát 1 dl vízzel és a cukorral összeforralom.
- Botmixerrel pürésítem, majd újra felforralom az 1dl vízzel elkevert pudingporral.
- Hagyom teljesen kihűlni.
- Habbá verem a tejszínt, majd óvatosan hozzáforgatom az áfonyás krémhez.
- Belekeverem a mákot és a vízben megduzzasztott, majd felmelegített zselatint.
Belerekom a piskótalapot, majd ráöntöm a krémet.
Pár órára hűtőbe rakom, legjobb egy éjszakára. A formából kivéve áfonyával díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése