2018. szeptember 4., kedd

Mákos áfonyatorta

Ha egy könnyed  és  egyszerű tortára vágyik valaki, akkor ez pont tökéletes. Egyszerű  piskóta és egy légiesen könnyű krém. A mák és az áfonya nagyon jó párosítás, megéri elkészíteni. 

Piskóta:

  • 20g vaj
  • 3 tojás
  • 20g étcsoki
  • 50g cukor
  • 40g liszt ( gluténmentesen 55g )
  • 25g cukrozatlan kakaópor 
  • Fél  csomag sütőpor 
  • 2 ek tej
  1. A vajat a csokival felolvasztom.
  2. A tojást  szétválasztom, majd a fehérjét a cukorral felverem.
  3. A sárgáját összekeverem a vajjal és a  csokival, majd mehet bele a liszt, a kakaó és a sütőpor.
  4. Óvatosan belekeverem a fehérjét , és a tejet, majd tortaformába öntöm  (22 cm ) és  175 fokon kb 20 perc alatt megsütöm.
Krém:

  • 300g áfonya 
  • 150g cukor
  • 2 dl víz 
  • 4 dl habtejszín
  • 1 cs. Vaníliás pudingpor
  • 100g darált mák 
  • 2 kk. Zselatin + 4 ek. Víz 
  1. Az áfonyát 1 dl vízzel és a cukorral összeforralom.
  2. Botmixerrel pürésítem, majd újra  felforralom az 1dl vízzel elkevert pudingporral.
  3.  Hagyom teljesen kihűlni.
  4. Habbá verem a tejszínt, majd óvatosan hozzáforgatom az áfonyás krémhez. 
  5. Belekeverem a mákot és a vízben  megduzzasztott, majd felmelegített zselatint.
A tortakarikát kevés olajjal körbekenem, vagy befújom formaelválasztó spray-vel.
Belerekom a piskótalapot, majd ráöntöm a krémet. 
Pár órára hűtőbe rakom, legjobb egy éjszakára. A formából  kivéve áfonyával díszítem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése