Recept:
Piskóta:
- 1 tojás
- 70g cukor
- 75g liszt (gluténmentesen 85g gm liszt)
- 15g cukrozatlan kakaópor
- 1 tk. Sütőpor
- 40ml tej
- 15ml olaj
- Pár csepp vanília aroma
- A tojást habosra verem a cukorral.
- Mehet bele a liszt, sütőpor és a kakaópor.
- Hozzáadom a tejet, olajat, vanília aromát majd simára keverem.
- 175 fokos sütőben 18cm-es kapcsos tortaformában megsütöm.
- Ha megsült hagyom teljesen kihűlni.
Kávé mousse:
- 250 ml habtejszín
- 70g tejcsokoládé
- 60ml erős kávé + 2 ek cukor
- 6g zselatin + 35g víz
- Ízlés szerint pár csepp rum aroma (elhagyható)
- 2 ek porcukor
- Lefőzök 60 ml erős kávét a cukorral és hagyom teljesen kihűlni.
- 50 ml tejszínt a csokival felolvasztok és hagyom kicsit hűlni, de ne dermedjen vissza!
- A zselatint megduzzasztom a vízben.
- 200 ml tejszínt félig habossá verek habverővel. Akkor jó ha már nem folyik de még nem is kemény.
- A zselatint a mikróban kb 5 mp alatt felolvasztom.
- A tejszínhabba belekeverem a kávét,a porcukrot, a rum aromát, a porcukrot és a zselatint. Spatulával óvatosan egyneművé keverem.
Pár órára hűtőbe rakom.
Kávé zselé:
- Lefőzök 40 ml erős kávét, elkeverem 1 ek cukorral.
- 2 tk zselatint elkeverek 5 tk vízzel, megduzzasztom, majd mikróban 5 mp alatt felolvasztom.
- Összekeverem a kettőt majd egyből a torta tetejére öntöm.
Ha kicsit megdermedt ráöntöm a zselatinnal elkevert kávét majd hagyom teljesen megdermedni. Legjobb egy éjszakára hűtőbe rakni.
Óvatosan leveszem a tortakarikát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése