Nem egy bonyolult desszert, de azért oda kell figyelni mindenre, hogy jól sikerüljön.
Recept:
Tészta:
- 160 g liszt (gluténmentesen 185g alfamix)
- 1 tk szódabikarbóna
- 2,5 ek cukor
- Fahéj
- 1 tojássárgája
- 35 g vaj
- 55 ml Marsala bor
- A hozzávalókat alaposan összegyúrom.
- 1 órára a hűtőbe rakom.
- Lisztezett felületen kinyújtom vékonyra, majd pogácsa szaggatóval korongokat szaggatok.
- Fém rudakra helyezem, az illesztésnél tojásfehérjét használok ragasztónak.
- Forró bő olajban pár perc alatt aranybarnára sütöm őket.
- Ha kihűlt leszedem őket a rudakról.
Krém:
- 250g ricotta
- 3 ek porcukor
- Fahéj ízlés szerint
- 1 tk vanília aroma
- Az összetevőket alaposan összekeverem gyors mozdulatokkal, amíg egynemű krémet nem kapok.
- Habzsákba rakom, majd megtöltöm a tésztarudakat.
Csoki reszelékkel díszítem.
Bármi mással lehet variálni. A krémbe lehet keverni csoki darabokat, aszalt vagy kandírozott gyümölcsöket is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése