2019. január 9., szerda

Citromos - levendulás keksz

Minden nyáron elmegyek egy levendulamezőre gyönyörködni benne, vagy szedni is itthonra. Nem csak dísznek jó, hanem a sütikhez is kiváló, persze csak azoknak, akik szeretik ezt a karakteres ízt. Vigyázni kell, mert ha túlzásba esünk, akkor jelentkezhet a tipikus szappan íz. Ki kell kísérletezni a megfelelő mennyiséget.

Recept:

  • 2 tojássárgája
  • 140 g hideg vaj
  • 230 g liszt ( gluténmentesen 215g gm liszt)
  • csipet só
  • 90 g porcukor
  • másfél citrom reszelt héja
  • levendula ízlés szerint

  1. A vajat a liszttel és a sóval gyors mozdulatokkal ( legjobb robotgéppel) összemorzsolom.
  2. Belereszelem a citromok héját és egy félnek a levét is belefacsarom.
  3. Hozzáadom a tojásokat majd a legvégén a porcukrot.
  4. Ízlés szerint mehet bele a szárított levendula. Körülbelül 1 tk.
  5. Összegyúrom és 1 órára hűtőbe rakom.
  6. Fél cm vastagra kinyújtom, és kiszúrom tetszés szerinti formával.
  7. 180 fokon kb 10 perc alatt készre sütöm.
Akkor jó, ha már a széle kezd aranybarna lenni. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése