2019. január 20., vasárnap

Kinder maxi king torta


Ehhez nem sok hozzáfűzni valóm van azon kívül, hogy ez egy remekmű. Egyik legfinomabb torta, amit  eddig készítettem. 😍

Recept:

Piskóta:

  • 3 tojás
  • 85 + 50 g cukor
  • 80 ml tej 
  • 50 ml olaj
  • 175 g liszt (gluténmentesen 90 g alfamix, 100 g rizsliszt)
  • Fél csomag sütőpor
  • Vanília aroma
  1. A fehérjét felverem 50 g cukorral.
  2. A sárgájához hozzáadom a 85 g cukrot, a tejet és az olajat, majd jól elkeverem.
  3. Mehet bele a liszt és a sütőpor és simára keverem.
  4. Legvégül óvatosan hozzákeverem a fehérjét.
  5. 18 cm átmérőjű formába öntöm és 180 fokon kb 45 perc alatt készre sütöm (tűpróba).
Karamell szósz:

  • 100 g cukor
  • 100 g állati eredetű tejszín
  1. A cukrot megkaramellizálom, ha már aranybarna leveszem a tűzről és hozzáöntöm részletekben a forró tejszínt. Óvatosan, mert nagyon forró. Magas falú edényben érdemes csinálni. Teljesen simára keverem.
  2.  Hagyom teljesen kihűlni.

Krém:

  • 350 ml tejszín (magas zsírtartalmú), lehet a fele vagy az egész növényi alapú tejszín mert úgy stabilabb lesz a krém
  • 2 tábla fehércsoki
  • 1 ek sűrített tej
  1. A fehércsokit megolvasztom 2 ek tejszínnel, hozzákeverem a sűrített tejet és hagyom langyosra kihűlni.
  2. A tejszínt elkezdem felverni és mikor kezd kemény hab lenni, akkor folyamatosan hozzácsurgatom az olvasztott fehércsokit. 
  3. Kemény habbá verem az egészet és berakom a hűtőbe 15 percre.



Összeállítás:



  1. A kihűlt piskótát 3 felé vágom.
  2. A piskótát megkenem a krémmel és a szélére egy csíkban peremet nyomok habzsákból.
  3. Középre csurgatom a karamellt majd megszórom apróra vágott mogyoróval.
  4. Még egy kis krémet rakok rá, majd mehet rá a következő piskóta lap.
  5. Ezt megismétlem, majd a tortát körbekenem a maradék krémmel.
  6. Az oldalát mogyoróval díszítem, a tetejére olvasztott csokit öntök és lecsurgatom.
  7. Ízlés szerint lehet díszíteni😊









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése