Recept:
Töltelék:
- 10 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 4 ek őrölt fahéj
- A vajat felolvasztom és elkeverem benne a fahéjat és a cukrot. Amíg elkészül a tészta félreteszem.
- 45 dkg liszt( Gluténmentesen: én most 25 dkg alfamixet, 10 dkg rizslisztet és 10 dkg Szafi baguett lisztet használtam)
- 1 tk só
- 10 dkg cukor
- 55 g puha vaj
- 160 ml langyos tej
- 7 g porélesztő ( Gluténmentesen 11 g porélesztő)
- 2 db tojás
- A lisztet a sóval, a porélesztővel, a cukorral és a puha vajjal összegyúrom kézzel.
- Hozzáadom a langyos tejjel elkevert tojásokat és dagasztófejjel pár percig dagasztom a tésztát.
- A tésztából egy ruganyos labdát kell tudni formázni, ha ezt az állagot elértem a tálban hagyom, letakarom és 1 óra alatt meleg helyen megkelesztem.
- Ha letelt az 1 óra, akkor lisztezett felületen 35x 40 centis téglalappá nyújtom.
- Egyenletesen eloszlatom rajta a fahéjas masszát, de az egyik szélén 1 centit kihagyok és azt bevizezem, majd feltekerem a tésztát.
- Késsel körülbelül 12 karikát vágok belőle.
- A csigákat tepsibe helyezem, egymástól pár centire.
- Letakarom és újabb 1 órán át kelesztem.
- 190 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütöm őket.
- 20 dkg porcukor
- 3-4 ek tej
- Vanília aroma
- A porcukrot a tejjel simára keverem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése