Tészta:
- 300g liszt
- 200 g vaj
- 100g porcukor
- 1 tojássárgája
- 1 citrom héja
- A lisztet a hideg vajjal gyors mozdulatokkal összegyúrom.
- Hozzáadom a tojássárgáját és a citrom héját.
- Mikor kezd összeállni a tészta, akkor adom hozzá a porcukrot.
- Összegyúroma tésztát, akkor jó mikor elválik az edény falától.
- A tésztát fél órára a fagyasztóba teszem, vagy 1 órára hűtőbe.
Krém:
- 1 csomag fehércsokis puding
- 4 dl tej
- 4 ek cukor
- A hozzávalókból sűrű pudingot főzök.
- 100 g magozott meggy
- 150 g eper
- Fahéj
- 3 ek kristálycukor
- 1 citrom leve
- A fagyasztott gyümölcsöket a cukorral és a citrom héjával és levével összefőzzük dzsem állagúvá.
Egy piteformát kivajazok, majd kilisztezem.A tészta felét kinyújtom körülbelül 1 cm vastagra és a piteformába helyezem. Az oldalán benyomkodom és megszurkálom villával mindenhol.
180 fokos sütőben 15 perc alatt elősütöm.
Kiveszem a sütőböl és rákenem a pudingot, majd a következő réteg lesz az epres meggyes töltelék.
A tészta másik felét is kinyújtom, tetszőleges mintát készítek rá. Visszateszem a sütőbe és aranybarnára sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése