2020. március 4., szerda

Pisztácia mousse

Remek desszert egy finom ebéd után. Nem túl édes és nem túl émelyítő, elég nehéz abbahagyni, ha valaki hozzákezd.

Keksz alap:


  • 200 g darált keksz (gluténmentes keksz is tökéletes)
  • 100 g olvasztott vaj
  • 2 ek porcukor
  1. A kekszet az olvasztott vajjal és a porcukorral alaposan összekeverjük.
  2. Poharakba adagolunk egy réteget, vagy ha kerek formában szeretnénk elkészíteni, akkor a keksz felét a forma aljára borítjuk és kicsit lenyomkodjuk.
Pisztácia mousse:

  • 100 g pisztácia
  • 2,5 dl habtejszín
  • 8 g zselatin + 40 g hideg víz
  • 3 ek porcukor
  • vanília aroma ízlés szerint
  1. A pisztáciát ledaráljuk.
  2. A zseltint beáztatjuk a hideg vízbe, megvárjuk amíg megduzzad.
  3. A tejszínhabot elkezdjük habbá verni a porcukorral. Amikor kezd kemény habbá állni hozzáadjuk a darált pisztáciát, majd jól elkeverjük.
  4. Olyan állagot kell elérni, hogy ne legyen folyós, de ne is legyen kemény hab. A spatuláról lassan lefollyon a krém.
  5. A zselatint mikróban 5-10 másodperc alatt felolvasztjuk és a habhoz adjuk, teljesen simára keverjük.
  6. Amint elkészült a mousse rétegezzük a poharakban a keksz alappal, vagy a tortaforába a felét beleöntjük és úgyanúgy rétegezzük.
A tetejét darált pisztáciával vagy tejszínhabbal díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése