Keksz alap:
- 200 g darált keksz (gluténmentes keksz is tökéletes)
- 100 g olvasztott vaj
- 2 ek porcukor
- A kekszet az olvasztott vajjal és a porcukorral alaposan összekeverjük.
- Poharakba adagolunk egy réteget, vagy ha kerek formában szeretnénk elkészíteni, akkor a keksz felét a forma aljára borítjuk és kicsit lenyomkodjuk.
Pisztácia mousse:
- 100 g pisztácia
- 2,5 dl habtejszín
- 8 g zselatin + 40 g hideg víz
- 3 ek porcukor
- vanília aroma ízlés szerint
- A pisztáciát ledaráljuk.
- A zseltint beáztatjuk a hideg vízbe, megvárjuk amíg megduzzad.
- A tejszínhabot elkezdjük habbá verni a porcukorral. Amikor kezd kemény habbá állni hozzáadjuk a darált pisztáciát, majd jól elkeverjük.
- Olyan állagot kell elérni, hogy ne legyen folyós, de ne is legyen kemény hab. A spatuláról lassan lefollyon a krém.
- A zselatint mikróban 5-10 másodperc alatt felolvasztjuk és a habhoz adjuk, teljesen simára keverjük.
- Amint elkészült a mousse rétegezzük a poharakban a keksz alappal, vagy a tortaforába a felét beleöntjük és úgyanúgy rétegezzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése