Piskóta:
- 2 tojás
- 175 g liszt ( gluténmentesen 180g)
- 100 + 40 g cukor
- 1/4 cs. sütőpor
- vanília aroma
- 80 ml tej (lehet laktózmentes is)
- 50 ml olaj
- A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a 40 g cukorral habbá verjük.
- A sárgáját a 100 g cukorral, a tejjel, olajjal alaposan összekeverjük.
- Mehet bele a sütőporral elkevert liszt és a vanília aroma, majd kézi habverővel sima masszává keverjük.
- Óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjét, majd 18 cm átmérőjű formába öntjük, amit előtte vajjal körbekenünk és liszttel megszórjuk, hogy ne tapadjon oda a piskóta.
- 175 fokon, körülbeül 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!
Túrókrém:
- 400 g tehéntúró (laktózmentes is lehet)
- 1 cs vanílíás pudingpor
- 3 dl tej (laktózmentes is lehet)
- 3 ek cukor
- 3 ek porcukor
- 2 citrom héja és 1 citrom leve
- vanília aroma
- A tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk, hagyjuk teljesen kihűlni.
- A túrót a reszelt citromhéjjal, annak levével, a vanília aromával és a porcukorral habeverővel magas fokozaton összekeverjük, törekedjünk a krém állag elérésére.
- Hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a habverővel összekeverjük, vigyázzunk ne keverjük túl, nehogy túl folyós legyen.
A kihűlt piskótát 3 felé vágjuk.
A felvert tejszínhabot habzsákba töltjük és az első réteg piskota szélére egy peremet nyomunk körbe. A közepére adagolunk egy adag túrókrémet, és ezt ismételjük. A torta szélét és tetejét vékonyan bekenjük a tejszínhabbal és elsímítjuk úgy, hogy kilátszódjanak a rétegek.
A tetejét a tejszínhabbal és citrommal díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése