Habcsók:
- 3 tojásfehréje
- 175 g kristálycukor
- 1 tk keményítő
- 1 tk 8%os ecet
- A tojásfehérjét a legmagasabb fokozaton elkezdem felverni.
- Amikor kezd szép habbá összeállni, akkor folyamatos keverés mellett fokozatosan hozzáadom a cukrot.
- Addig keverem, amíg szép fényes lesz és csúcsot hagy, ahogy kiemeljük a habverőt.
- A legvégén elkeverem a keményítőt az ecettel és belekeverem a habba.
- A sütőt 110 fokra melegítem.
- Sütőpapírra egy 22 cm-es kört rajzolok és ráhalmozom a habot.
- Szépen elegyengetem a körön belül és a közepére mélyedést készítek, hiszen ide fog menni a tejszínhab.
- 1 órán keresztül sütöm, majd a sütőben hagyom kihűlni körülbelül 2 óra alatt.
- 150 ml habtejszín
- 2 ek porcukor
- Vanília aroma
- Friss gyümölcsök
- A tejszínt kemény habbá verem a porcukorral és a vanília aromával.
- A habcsók közepére halmozom és a gyümölcsökkel is megpakolom. Bármilyen gyümölcsöt használhatunk, én most málnát és áfonyát tettem rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése