2019. december 20., péntek

Rénszarvas torta

Karácsonyi hangulatú tortát szerettem volna készíteni, így készítettem egy aranyos rénszarvast.
Fehércsokis krém a vaníliás piskóta lapok között.


Piskóta:


  • 2 tojás
  • 100 g + 40 g cukor
  • 175 g liszt (gluténmentesen 180 g)
  • 80 ml tej
  • 50 ml olaj
  • Vanília aroma
  • 1/4 cs sütőpor

  1. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a 40 g cukorral habbá verjük.
  2.  A sárgáját a 100 g cukorral, a tejjel, olajjal alaposan összekeverjük.
  3. Mehet bele a sütőporral elkevert liszt és a vanília aroma, majd kézi habverővel sima masszává keverjük.
  4. Óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjét, majd 18 cm átmérőjű formába öntjük, amit előtte vajjal körbekenünk és liszttel megszórjuk, hogy ne tapadjon oda a piskóta.
  5. 175 fokon, körülbeül 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!
Krém:
  • 200 g fehércsokoládé
  • 4 dl növényi teszín (Meggle vagy Hulala)
  • 80 ml sűrített tej
  1. A csokit felolvasztjuk, majd megvárjuk, amíg szobahőmérsékletű lesz.
  2. 3 dl tejszínt elkezdünk felverni, mikor kezd kemény habbá alakulni, belekeverjük a fehércsokit és a sűrített tejet, majd kemény habbá verjük.
A kihűlt piskótát 3 felé vágjuk. A krémmel rétegezzük.
A maradék 1 dl tejszínt barna ételfestékkel vagy kakaóporral nem túl kemény habbá verjük. Körbekenjük vele a torta oldalát úgy, hogy ne látszódjanak a rétegek.

Díszítés:
  • 40 g étcsokoládé
  • Piros fondant
  1. Az olvasztott csokiból 2 szarvat és 2 szemet rajzolunk, majd hagyjuk megdermedni.
  2. A fondatból egy gömböt formázunk és az lesz az orra.
  3. A maradék tejszínhabből habrózsákat nyomunk a torta tetejére. Bele állítjuk a 2 db csokiszarvat, és felheleyzzük a 2 szemet és az orrát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése