Fehércsokis krém a vaníliás piskóta lapok között.
Piskóta:
- 2 tojás
- 100 g + 40 g cukor
- 175 g liszt (gluténmentesen 180 g)
- 80 ml tej
- 50 ml olaj
- Vanília aroma
- 1/4 cs sütőpor
- A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a 40 g cukorral habbá verjük.
- A sárgáját a 100 g cukorral, a tejjel, olajjal alaposan összekeverjük.
- Mehet bele a sütőporral elkevert liszt és a vanília aroma, majd kézi habverővel sima masszává keverjük.
- Óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjét, majd 18 cm átmérőjű formába öntjük, amit előtte vajjal körbekenünk és liszttel megszórjuk, hogy ne tapadjon oda a piskóta.
- 175 fokon, körülbeül 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!
Krém:
- 200 g fehércsokoládé
- 4 dl növényi teszín (Meggle vagy Hulala)
- 80 ml sűrített tej
- A csokit felolvasztjuk, majd megvárjuk, amíg szobahőmérsékletű lesz.
- 3 dl tejszínt elkezdünk felverni, mikor kezd kemény habbá alakulni, belekeverjük a fehércsokit és a sűrített tejet, majd kemény habbá verjük.
A kihűlt piskótát 3 felé vágjuk. A krémmel rétegezzük.
A maradék 1 dl tejszínt barna ételfestékkel vagy kakaóporral nem túl kemény habbá verjük. Körbekenjük vele a torta oldalát úgy, hogy ne látszódjanak a rétegek.
Díszítés:
- 40 g étcsokoládé
- Piros fondant
- Az olvasztott csokiból 2 szarvat és 2 szemet rajzolunk, majd hagyjuk megdermedni.
- A fondatból egy gömböt formázunk és az lesz az orra.
- A maradék tejszínhabből habrózsákat nyomunk a torta tetejére. Bele állítjuk a 2 db csokiszarvat, és felheleyzzük a 2 szemet és az orrát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése