2019. augusztus 1., csütörtök

Málnás csokimousse torta

A csoki és a málna tökéletes kombináció. Enyhén savanykás málna és a krémes tejcsokimousse csodás párost alkot süteményként.  Két csokis piskóta között megbújik a málnazselé és a tetején a tejcsokimousse. Mondanom sem kell, hogy egy pillanat alatt elfogyott.

Recept:

Piskóta:


  • 2 tojás
  • 80+50 g cukor
  • 160 g liszt ( gluténmentesen 165g alfamix)
  • 20 g holland kakaópor
  • 80 ml tej
  • 50 ml olaj
  • 1 tk sütőpor
  • Vanília aroma
  1.  A fehérjéket az 50g cukorral felverem.
  2.  A sárgájákat a cukorral, tejjel, olajjal és a sütőporos,kakós liszttel simára keverem.
  3. Óvatosan hozzáforgatom a fehérjét.
  4. 175 fokon  kb 45 perc alatt készre sütöm (tűpróba!)
Mánazselé:


  • 30 dkg málna (lehet fagyasztott is)
  • 8 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  1. A málnát a cukorral és 1 dl vízzel felforralom.(ha fagyasztott a málna nem kell a víz hozzá)
  2. Ha felforrt besűrítem az 1 dl vízben elkevert pudingporral.
A piskótát ketté vágom.A kapcsos tortaforma oldalát befújom formaelválasztó spray-vel vagy kevés olajjal körbekenem az oldalát. Visszateszem a kapcsos tortaformába az első piskóta lapot,majd ráöntöm a még meleg málnazselét,és erre a 2. piskótalapot. Amíg hűl a zselé, addig elkészítem a mousse-t.

Mousse:

  • 250 g tejcsoki
  • 200 ml habtejszín
  • 6 g zselatinpor
  • 35 g víz
  1. A zselatint megduzzasztom a vízben.
  2. A csokit felolvasztom majd félreteszem kicsit hűlni.
  3. A habtejszínt elkezdem felverni, majd mikor már kicsit kezd stabil hab lenni, akkor leállítom a habverőt és hozzácsurgatom a nem meleg! csokit és elkeverem az egészet.
  4. A mikróban felmelegített zselatint( kb 4-5 másodperc) is hozzácsurgatom a habhoz.
  5. Ezt az egészet ráöntöm a piskóta tetejére.
Hűtőbe rakom 4-5 órára, vagy legjobb egész éjszakára. Óvatosan leszedem a tortakarikát, majd kakaóporral meghintem a tetejét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése