Recept:
Piskóta:
- 2 tojás
- 80+50 g cukor
- 160 g liszt ( gluténmentesen 165g alfamix)
- 20 g holland kakaópor
- 80 ml tej
- 50 ml olaj
- 1 tk sütőpor
- Vanília aroma
- A fehérjéket az 50g cukorral felverem.
- A sárgájákat a cukorral, tejjel, olajjal és a sütőporos,kakós liszttel simára keverem.
- Óvatosan hozzáforgatom a fehérjét.
- 175 fokon kb 45 perc alatt készre sütöm (tűpróba!)
- 30 dkg málna (lehet fagyasztott is)
- 8 dkg cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- A málnát a cukorral és 1 dl vízzel felforralom.(ha fagyasztott a málna nem kell a víz hozzá)
- Ha felforrt besűrítem az 1 dl vízben elkevert pudingporral.
A piskótát ketté vágom.A kapcsos tortaforma oldalát befújom formaelválasztó spray-vel vagy kevés olajjal körbekenem az oldalát. Visszateszem a kapcsos tortaformába az első piskóta lapot,majd ráöntöm a még meleg málnazselét,és erre a 2. piskótalapot. Amíg hűl a zselé, addig elkészítem a mousse-t.
Mousse:
- 250 g tejcsoki
- 200 ml habtejszín
- 6 g zselatinpor
- 35 g víz
- A zselatint megduzzasztom a vízben.
- A csokit felolvasztom majd félreteszem kicsit hűlni.
- A habtejszínt elkezdem felverni, majd mikor már kicsit kezd stabil hab lenni, akkor leállítom a habverőt és hozzácsurgatom a nem meleg! csokit és elkeverem az egészet.
- A mikróban felmelegített zselatint( kb 4-5 másodperc) is hozzácsurgatom a habhoz.
- Ezt az egészet ráöntöm a piskóta tetejére.
Hűtőbe rakom 4-5 órára, vagy legjobb egész éjszakára. Óvatosan leszedem a tortakarikát, majd kakaóporral meghintem a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése