2020. május 8., péntek

Tejcsokis és málnáss mousse torta

Nagyon szeretek mousse tortákaz készteni, hiszen egyszerű, gyorsan elkészíthető és legiesen könnyű desszert az egész, tele ízekkel.
Most a tejcsoki és a málna kombinációját választottam. 


Tészta:

  • 3 ek liszt(gm lisztből is ugyanennyi)
  • 1 ek kakaópor
  • 1 mk sütőpor
  • 4 ek cukor
  • 1 tojás
  • Vanília aroma
  • 2 ek tej
  1. A fehérjét kemény habbá verem.
  2. A sárgáját a cukorral habosra keverem, majd beleforgatom a sütőporos, kakaós lisztet.
  3. A tejet is hozzáadom, majd beleforgatom a fehérjét.
  4. 18cm átmérőjű formában 15 perc alatt készre sütöm.
Tejcsoki mousse:

  • 200 g habtejszín (állati eredetű)
  • 100 g tejcsoki
  • 4 g zselatin+30 g víz
  1. A csokit megolvasztom, majd hagyom szobahőmérsékletűre hűlni. Nem szabad, hogy visszadermedjen, csak ne is legyen meleg.
  2. A zselatint összekeverem a vízzel és hagyom megduzzadni.
  3. A tejszínhabot elkezdem felverni,majd amikor kezd habbá állni, akkor hozzáöntöm a tejcsokit és a mikróban 10 mp alatt megolvasztott zselatint. 
  4. Az a lényeg, hogy folyós legyen a massza, de szép habos is legyen egyszerre.
A tortaformából kiveszem a piskótát, elmosom majd bekenem az oldalát olajjal a formának vagy formaelválasztó spray-vel.
Visszateszem a piskótát majd ráöntöm a tejcsoki mousset. Hűtőbe teszem egy fél órára dermedni, majd elkezdem a málna mousset.

Málna mousse:
  • 200 g habtejszín
  • 150 g málna
  • 3 ek porcukor
  • 5 g zselatin+ 35 g víz
  1. A málnát összepépesítem.
  2. A zselatint összekeverem a vízzel és hagyom megduzzadni.
  3. A tejszínhabot elkezdem felverni a porcukorral, majd amikor kezd habbá állni, akkor hozzáöntöm a málnát és a megolvasztott zselatint. 
  4. A hűtőből kivett moussra öntöm, majd kb 4 órán át hagyom dermedni.
A legjobb, ha egy teljes éjszakát áll a hűtőben. A tetejét ízlész szerint csokival és mélnával lehet díszíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése