2021. február 26., péntek

Alap piskóta recept

 Számomra ez vált be a legjobban, az eredmény egy puha szaftos piskóta. Ez a mennyiség egy 18 cm átmérőjű


Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 140 g cukor
  • vanília aroma
  • 85 ml tej
  • 70 ml olaj
  • 175 g liszt ( gluténmentesen 160 g alfamix, 20 g rizsliszt)
  • 1 mk sütőpor

Elkészítés:

  1.  A sütőt 165 fokra előmelegítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét 1 csipet sóval nagyon kemény habbá verjük. Ez nagyon fontos, hogy tényleg kemény hab legyen.
  3.  A sárgáját a cukorral és a vaníliával kihabosítjuk.
  4. Beleöntjük a tejet és az olajat, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  5. Ha egyneművé kevertük, óvatosan beleforgatjuk a habot és elkevrjük az egészet óvatosan.
  6. A 18cm átmérőjű forma aljára süőpapírt teszünk, majd az oldalát olajjal kikenjük és liszttel megszórjuk.
  7. Beleöntjük a masszát és kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.
  8. A formában hagyjuk kihűlni.

Gluténmentes piskóta




Alap piskóta




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése