Számomra ez vált be a legjobban, az eredmény egy puha szaftos piskóta. Ez a mennyiség egy 18 cm átmérőjű
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 140 g cukor
- vanília aroma
- 85 ml tej
- 70 ml olaj
- 175 g liszt ( gluténmentesen 160 g alfamix, 20 g rizsliszt)
- 1 mk sütőpor
Elkészítés:
- A sütőt 165 fokra előmelegítjük.
- A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét 1 csipet sóval nagyon kemény habbá verjük. Ez nagyon fontos, hogy tényleg kemény hab legyen.
- A sárgáját a cukorral és a vaníliával kihabosítjuk.
- Beleöntjük a tejet és az olajat, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
- Ha egyneművé kevertük, óvatosan beleforgatjuk a habot és elkevrjük az egészet óvatosan.
- A 18cm átmérőjű forma aljára süőpapírt teszünk, majd az oldalát olajjal kikenjük és liszttel megszórjuk.
- Beleöntjük a masszát és kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.
- A formában hagyjuk kihűlni.
![]() |
Gluténmentes piskóta |
![]() |
Alap piskóta |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése